Soma yoga – holdopstart 1. Februar 2019

Tilmeld dig her.

Hver fredag kl. 12.00-13.30

Kende du det, når du har oplevet noget virkeligt smukt, og gerne vil dele det? Det er sådan, idéen om mit nye ”soma yoga” hold blev til.

Jeg har længe været betaget af Vijnana Bhairava Tantraens meditationsvers, som fremstår som en romantisk samtale mellem den maskuline energi ”Shiva” og den feminine energi ”Shakti”, men først nu, har jeg fundet frem til, hvordan jeg vil videreformidle dem til dig:

Mine soma yoga hold er indrammet i smukke meditationsvers fra Vijnana Bhairava Tantra, og for at give meditationsversene en ekstra dimension, tager vi dem med i de fysiske yogaøvelser.

Soma kan oversættes til nektar, ambrosia og måneskin. Du kan læse mere om soma her. Kort sagt kropsliggøres soma som bløde bevægelser, intuitive bevægelser, afspænding, indadvendthed og meditation. Det er den type bevægelser, vi laver til soma yoga.

Mine personlige erfaringer er, at meditationsvers giver mig én type oplevelse, når jeg sidder stille og mediterer over dem. Når jeg integrerer et meditationsvers i min fysiske yogapraksis, og dermed arbejder med det i 1½ time, får jeg en bredere forståelse for den viden, som verset bringer.

Efter en soma yoga praksis husker jeg meditationsversets essens, og at jeg ser det udfolde sig i mit levede liv fremfor blot i min meditationspraksis. Det er som en gave, som jeg kontinuerligt åbner en del af.

 

Hvad indeholder en soma yoga praksis helt konkret:

  • Hver time starter med, at vi chanter et mantra. Et mantra er lydvibrationer, og mantra er en meditationsform. Oversat fra sanskrit betyder man ”at tænke” og manas betyder ”sind” og ”hjerte”, tra betyder ”instrument”. Mantra er således et instrument til at forbinde sig med sit hjerte og sind. Ved at chante løsnes indre blokeringer, og der dannes bro mellem den fysiske verden, vores sind, hjerte og sanser. Vi starter soma praksissen med at chante, for at vække vores evner til at mærke de subtile sanseindtryk.
    • Mine personlige erfaringer er, at min krop begynder at vibrere, når jeg chanter, og at jeg kan mærke nogle meget fine sanseindtryk, som er svære at sætte ord på. Nogle gange har jeg det som om, at det ikke er mig der chanter, men noget større, som udtrykker sig gennem mig.

 

  • Dernæst mediterer vi over et vers fra Vijnana Bhairava Tantra, og laver en åndedrætsøvelse Pranayama og/eller en guidet meditation dhyana. Åndedrætsøvelser giver et mere flydende åndedræt, der er beroligende for nervesystemet, og som medfører, at vi kan bevæge os med større lethed i tilværelsen. Kontemplativ meditation (som versene fra Vijnana Bhairava Tantra) giver os et nyt perspektiv, hvorfra vi kan udforske de fine detaljer i vores indre og i verden omkring os.

 

  • Ca. 1 time af praksissen består at fysiske yoga bevægelser asana. Jeg guider yogaøvelserne, så de bliver til en kropsliggjort udgave af dagens meditationsvers. Soma betyder ”nektar”, og til soma yoga bevæger vi os med samme blødhed som nektar, og som om vi skal gøre vores krop til en kanal, som nektar med lethed kan flyde i. Nektaren symbolisere det søde, dejlige, letflydende liv. Du guides til at vende opmærksomheden ind i dig selv og mærke, hvordan du har det, og hvordan din krop har lyst til at bevæge sig. Din største lærer er din indre stemme, men mange af os er ikke vant til at lade intuitionen lede; det skaber soma yoga praksissene rum for at øve.

 

  • Timerne afrundes med endnu et vers fra Vijnana Bhairava, der inviterer dig til at gå på opdagelse i dit indre. Dernæst ligger du i afspænding savasana, hvor du har mulighed for at integrere indtrykkene fra din praksis. Jeg tilbyder blid håndspålægning og/eller hovedbundsmassage, der har til formål at gøre dig helt afslappet.

 

  • Vi slutter timen ved at chante kort.

 

Note: Hvis du googler Soma yoga, vil du støde på mange skoler, som intet har at gøre med dette forløb. Jeg har selv udviklet programmerne, og jeg har taget mig friheden til at kalde forløbet ”soma yoga”, da ”soma” betyder nektar, og symboliser den sødme, der opstår, når vi tager os tid til at vende os ind i os selv, og når vi tillader vores bevægelser at være bløde som nektar. Min undervisning er inspireret af Sianna Sherman, som også kalder sine blide og regenererende klasser ”soma”.

 

Tilmelding: FOF Aarhus

Tilmeld dig her.

One thought on “Soma yoga – holdopstart 1. Februar 2019

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.