fbpx

Boganmeldelse: BRAVING THE WILDERNESS

Jeg er netop blevet færdig med Brené Browns bog Braving the Wilderness, og den indeholder nogle pointer, som jeg ikke kan lade være med at dele:)

1 torrevieja 2 syd (3)

Bogen handler i bund og grund om at finde hjem til dig selv.

“Vildnisset” er Browns betegnelse for at høre så meget hjemme i dig selv, at du tør stå alene.

Dig som hører hjemme i dig selv og i de værdier du bærer i dit hjerte, og som tør stå ved det trods den kritik og smerte, som du møder på din vej i livet, har ifølge Brown et “vildt hjerte”. Det kræver selvfølgelig øvelse at have et vildt hjerte.

 

BRAVING the Wilderness er et værktøj, som du kan bruge til at evaluere dig selv, men det er også et værktøj, som du kan tage frem, når det føles som om, at verden er imod dig.

BRAVING

  • Boundaries: Kend og sæt dine grænser.
  • Reliability: Vær troværdig overfor dig selv, så du siger og gør, hvad du mener. Lov ikke noget, som du ikke kan holde.
  • Accountability: Tag ansvar for dine ord og handlinger. Sig undskyld, hvis du har taget fejl eller såret en anden. Tilgiv andre og slip din egen skam.
  • Vault: Skab et trygt rum omkring dig, så dine medmennesker har tillid til dig. Tal ikke dårligt om andre – fokuser i stedet på forståelse. Undgå sladder.
  • Integrety: Øv dig i at udøve og stå ved dine værdier, selv i situationer hvor dem omkring dig ikke deler de værdier. Vælg at være modig fremfor at tilfredsstille dem omkring dig. Dette er essensen af “braving the wilderness”.
  • Nonjudgement: Skab relationer hvor du kan udveksle synspunkter og erfaringer uden at dømme eller blive dømt. Ved at dele følelser og erfaringer kan du opleve, at du ikke er alene. Hvis din samtalepartner har andre holdninger, kan du udvide din horisont. Øv dig i at skabe balance mellem at give og modtage hjælp. Du skal ikke kunne klare alting selv.
  • Generøsitet: Som udgangspunkt se det bedste i andre. Her hjælper det, at være klar over hvad du kan gå med til, og hvad du ikke kan gå med til, og at sætte grænserne derefter.

 

Brene Brown giver på en humoristisk og lettilgængelig måde råd til at leve et liv, hvor du står ved dine værdier og holdninger uden at såre andre.

Når du er tro mod dig selv, vil du af og til føle dig alene, men det er ok, for hvilket liv vil alternativet være?

Vi mennesker kan og bør stå sammen, fremfor at danne relationer baseret på had til andre. Vi har et fundamentalt behov for at føle os som en del af noget større. Følelser som glæde og sorg kan vi alle relatere til, så lad os åbne os selv op og dele de historier fremfor kun at vise en hård facade.

Bogen er på én gang en personlig historie sat sammen med forskningsempiri og teori samt konkrete tjeklister, som du kan bruge til at reflektere over din måde at agere på.

Brown giver os redskaber til at tage yoga med i livet udenfor måtten 🙂 se bare her hvordan hendes pointer passer godt sammen med den filosofiske side af yoga:

Vers 13.11 i The Bhagavad Gita lyder således: “This is true knowledge, so seek the Self as the true end of wisdom always. To seek anything else is ignorance.”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close