fbpx

Gratis online meditation: De dødes dag + støt Oxfam Ibis

DSC_3290.JPG

1/11 kl. 17-17.30

Tilmeld dig på Facebook her  eller via maria@marialauridsenjensen.com

Du er hermed inviteret til at deltage i en online udgave af min yndlings meditationspraksis – en Metta-meditation (kærligheds-og venligheds meditation).

Inspireret af mine oplevelser som antropolog i Mexico, inviterer jeg dig i dagens anledning til at deltage i en Metta-meditation dedikeret til dine forfædre, afdøde kære, dine levende kære og dig selv.

Donationer: Jeg opfordrer dig til at donere et mindre beløb for din deltagelse. Efter begivenheden indsender jeg donationerne til Oxfam Ibis, som blandt andet støtter retten til uddannelse for børn i Latinamerika og Afrika. Du kan læse mere på www.oxfamibis.dk . Du kan overføre via mobile pay: 15189 med teksten “meditation 1/11”.
……
Sådan deltager du:
klik på “deltager” her på Facebook.
Download Zoom og opret dig som bruger: https://zoom.us/signup

Jeg guider meditationen via platformen Zoom:
Du åbner linket: https://zoom.us/j/722096154

Find dig godt til rette et sted, hvor du kan sidde i ro og have Internetadgang.

Du er velkommen til at lave et alter med for eksempel fotos, mad, drikke, planter og stearinlys dedikeret til dine afdøde kære, men det er ikke et must.

Vælg 4 personer/dyr/væsener som du ønsker at sende kærlige tanker til. Du kan vælge både levende og afdøde kære.

OBS! Kan du ikke på det valgte tidspunkt, så tilmeld dig alligevel, så får du en optagelse af meditationen på e-mail.
………..
Mere om De Dødes Dag
Gennem mit antropologiske arbejde med mayaer i Tulum på Mexicos østkyst, har jeg været så heldig, at opleve De Dødes Dag af to omgange. Det har været nogle utroligt smukke oplevelser, som jeg føler mig beæret over at have oplevet tæt på. Jeg ønsker at dele essensen af oplevelserne med dig.

I Mexico mindes de døde gennem bønner. Denne begivenhed er ikke religiøs, så i stedet for at bede, inviterer jeg dig til at kultivere kærlige tanker overfor dig selv og dine kære i form af en guidet meditation.

I Mexico er De Dødes Dag, som i virkeligheden er adskillige dage i starten af november, festdage. En dag er dedikeret til afdøde børn, en anden er dedikeret til afdøde voksne. Familier samles, og der laves mad i store mængder over flere dage. Et bord dækkes særligt med eksempelvis dug, øl, sodavand og frugt, tortillas og tamales.

Mayaerne fejrer de døde i hele ugen omkring den 31. oktober. I de maya-hjem, jeg har besøgt i forbindelse med Día de los Difuntos, var en maya-præst inviteret til at velsigne det særligt dækkede bord og de afdøde, som en indledning til resten af ceremonien. Da præsten var færdig med sine bønner, tændte hver deltager et stearinlys på bordet, knælede foran lyset og sendte en højlydt hilsen til en afdød kær.
Mayaerne blander elementer fra den katolske tro med de ældre mayatraditioner. For flere mayaer er det for eksempel vigtigt at huske at hælde majsdrikken atole op til en alux (nissefigur), for at sikre husfreden.
Efter ceremonien blev maden og drikkevarerne fra bordet uddelt til de tilstedeværende samt til venner og familie i nabolaget. Ceremonien skabte således bånd mellem levende og døde samt mellem levende.

Vi ses den 1/11

<3 Saprema ~ med kærlige hilsener <3
Maria

www.marialauridsenjensen.com

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close