fbpx

Gratis uddrag af e-kurset “Gør dit drømmejob til virkelighed – 5 ugers kickstart”

Ønsker du konkrete værktøjer til at komme på sporet af din drømmekarriere, og synes du, at det er lækkert med meditationer, yogaøvelser og myter, som kan støtte dig i processen? Så er dette kursus noget for dig!

Første skridt i retningen af dit drømmejob kan være at tilmelde dig denne invitationsliste.

 

Her får du et uddrag af kurset:

 

Antro… hva’ for noget?

 

Antropologi er videnskaben om mennesket.

I Danmark refererer ordet antropologi hovedsageligt til kulturel antropologi/ socialantropologi, som handler om samspil mellem mennesker. I andre lande er videnskaben en fællesbetegnelse for grenene: arkæologi, biologisk antropologi, kulturel antropologi og lingvistisk antropologi.

Det er socialantropologien, som jeg præsenterer her.

Selvom antropologiens fokus er det, der opstår mellem mennesker, argumenterer jeg for, at videnskaben også kan lære os en del om os selv som individer. Det giver jeg dig redskaber til i løbet af dette kursus.

Traditionelt set rejser en antropolog til fjerne dele af verden for at studere en anden kultur end sin egen. De mennesker, som antropologen studerer kaldes ”informanter.” Antropologen observerer, hvordan informanterne opfører sig og taler, hvordan stedet ser ud, og hvordan menneskerne på stedet organiserer sig. Antropologen deltager i sine informanters liv for at få en dybere forståelse deraf, hvilket adskiller en antropolog fra en sociolog.

Kort sagt lægger en antropolog sine egne handlemønstre og tanker til side for at få forståelse for andres liv.

Af og til trækker antropologen sig fra det sociale liv for at tage analytisk afstand til det levede liv.

Under analysen af det levede liv, bliver antropologen bevidst om mønstre og normer, som opfattes som naturlige, idet de bliver udført. Derefter kan antropologen drage paralleller til teorier og til andre samfund for at få dybere forståelse for et emne eller for at kunne foreslå alternative måder at løse et problem på.

 

Nu til dags arbejder mange antropologer med subkulturer i deres hjemland. En subkultur kan eksempelvis være en arbejdsplads, et lokalsamfund eller et socialt miljø.

Det svære ved at arbejde i sin hjemkultur er, at vi ofte er blinde over for vores egen kultur.

Når vi altid har gjort tingene på en bestemt måde, virker den måde som naturlig og indlysende. Dermed kan det kan være svært at tage den analytiske afstand, der skal til, for at få indsigt i, at der er mere end én måde at gøre ting på.

dariusz-sankowski-56725-unsplash

 

Tag antropolog-hatten på

 

Selvom antropologer arbejder med det, der sker mellem mennesker, kan du få gavn af at tage antropolog-hatten på og observere dig selv og dit forhold med omverden.

 

Det er som sagt sværere at være antropolog hjemme end i udlandet. Det er endnu sværere at være antropolog i sin normale omgangskreds, og den største udfordring er at tage antropolog-hatten på over for sig selv.

 

Men du kan øve dig i at observere dig selv

Vær vidne til hvad du tænker

Observer hvordan du handler/opfører dig

Læg mærke til hvad du siger

Bevidn hvordan du opfatter verden

Vær vidne til hvordan folk omkring dig er uden at dømme dem

Lyt til hvad folk omkring dig siger uden at gå til modangreb – hverken højlydt eller indvendigt

Udøv medmenneskelig forståelse

Du kan eksperimentere med at leve som en anden for en dag, uge eller måned for at sætte dig ind i en anden forståelse af verden

 

 

Når du er bevidst om dig selv, kan du forholde dig konstruktivt kritisk til dig selv.

Når du er bevidst om dig selv, kan du bruge teorier, som dem jeg giver dig i dette kursus, til at få en dybere forståelse for dig selv, dine relationer og det at være menneske.

Det, som du tager for givet, er ikke nødvendigvis en selvfølge for andre.

Når du udøver medmenneskelig forståelse, bliver du i stand til at anerkende, at der er flere sandheder i verden.

 

Hvis du holder et åbent sind, kan du måske lære noget fra dem omkring dig.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close