fbpx

Yogas potentiale

Vil du være med, når vi dykker ind i verdens forunderlighed med krop, sind og ånd?

I juni og august 2021 har du muligheden for at komme på rejse i dit indre.

Forløbet “Interconnected Uniqueness” er en hyldest til kulturelle forskelligheder, der for mig er noget af det, der gør livet allermest spændende. Vi dykker naturligvis først og fremmest ned i filosofi og mytologiske fortællinger fra Indien, og oplever hvordan en gammel videnskab fra en anden verdensdel kan gøre underværker for os i nutidens hverdag. Derudover kommer vi til at bevæge os gennem historier fra flere verdensdele.

Jeg er dybt fascineret af de mange tråde og ligheder, som væver jordens folk sammen på tværs af tid og rum; men jeg er også dedikeret til at hylde hver enkel tråd, for hver kultur og hver historie og hvert individ giver et unikt bidrag til det store hele ❤ Man kunne tro, at sammenhænge indsnører vores forståelsesramme; men jo mere jeg ser sammenhænge, desto mere udvides mit perspektiv, og desto mere får jeg lyst til at undersøge, om jeg kan finde endnu flere. Mytologiske fortællinger fra yogaens verden har gjort en kæmpe forskel for min trivsel. Sjovt nok har fortællingerne fundet sin vej til mig under de største kriser, som jeg har befundet mig i. De har vist mig, at jeg ikke er alene, og de har givet mig inspiration, mod, styrke og livsgnist til at tage udfordringer op. Gradvist har de lagt sig ind i mit system som en støtte, der altid er med mig. Gradvist folder de sig ud i flere og flere lag og nuancer.

Forløbet her er baseret på tantrisk darśana, som er en af flere filosofier, der findes i yogatraditionen, og som er den gren af yoga, jeg indskriver mig i. Kort sagt er en tantra et helligt skrift, som blev kanaliseret af seere for op til flere tusind år siden. Tantra adskiller sig fra klassisk yoga (fx yoga sutraerne) ved at sige, at målet ikke er at transcendere og bevæge sig væk fra det jordiske liv, men at hylde og nyde livet, kroppen og sanserne. Mit møde med den tantriske måde at forstå verden på har haft kæmpe betydning for min accept af og taknemmelighed for min krop og livets op og nedture. Derudover har mit arbejde med teksterne og teknikkerne åbnet mine sanser op for den mest paradisiske lykke, livsglæde og sanselighed, jeg kan forestille mig. Der er et hav af retninger inden for tantra, som fokuserer på hver sin kosmologi. De overleveringer, der flyder mest rundt i nutidens vestlige verden, er baseret på kashmir shaivism, som er en tradition, der bygger på kommentarer af tidligere tekster. Jeg er således påvirket af kashmir shaivism. Derudover har jeg haft adskillige oplevelser med to af de mere “oprindelige” tekster, der har åbnet forståelser, sanser og indre visdom i mig. ❤

Yoga har kort sagt et potentiale, der langt overskrider det at få en smidig og veltrænet krop – men en smidig og veltrænet krop er nu heller ikke det værste at få med i købet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close