fbpx

På date med dig selv

Ahimsa er et centralt begreb inden for yoga. Ahimsa handler om at udvise omsorg og kærlighed – ikke blot for andre levende væsener, men også for dig selv.

Vil du nogensinde bede en anden person om at bide smerten i sig for at nå en yogastilling, fortælle en anden person at vedkommende er grim eller utilstrækkelige – forhåbentligt ikke:) men hvordan taler du til dig selv?

Mange af os er vores egne største kritikkere, så derfor kommer her et par råd til at øve dig i at slutte fred med dig selv og give dig selv lidt velfortjent forkælelse:

 • Hvis du synes, at de er helt umuligt, at tage dig tid til dig selv, så start med at sætte 10 minutter af dagligt. Det betyder ikke det store hvad du laver, bare du gør det kun for dig. En ide kan være at sætte dig godt til rette og fokusere på dit åndedræt. Hvilke kvaliteter har dit åndedræt? Hvor mærker du dit åndedræt?
 • Tag det skridtet videre: Øv dig i at dyrke yoga med lukkede øjne. Hvis du har konkurrence-mentalitet, kan det være en hjælp at lukke øjnene og mærke efter, hvad der føles godt fremfor at sammenligne dig selv med din yoganabo. Yoga skal føles fantastisk for dig og kun i mindre grad handle om din ydre form!

Og nu til den ultimative kvalitetstid med dig selv:

Ayuvedisk tørbørstning og selvmassage

Jeg kan på det højeste anbefale dig, at lave dette ritual for dig selv mindst en gang i ugen. Det kan virke tidskrævende, men tro mig, det er det hele værd!

Øvelsen gør din hud blød og dejlig og bringer dig i tæt kontakt med dig selv. Ved tørbørstning børster du affaldsstofferne, der er blevet udskilt gennem huden, væk, stimulerer lymfesystemet og øger blodcirkulationen.

Du skal bruge: En tørbørste og økologisk sesamolie.

Jeg bruger en handske-tørbørste fra REN KOST i Århus, hvor jeg også fandt sesamolie, men du kan blandt andet finde en børste her. Sesamolie sælges blandt andet på HELSEHELSE.

 • Tænd stearinlys og en duftlampe. Sæt blid musik på. Sørg for at rummet er varmt. Sæt dig afklædt på et håndklæde.Hav en flaske med sesamolie liggende i varmt vand imens du tørbørster, så olien varmes.
 • Børst din hud med lange støj med en tørbørste. Der, hvor du har runde knogler (knæ og albuer), børster du i cirkler. Børst fødder, ben, ryg, mave, hænder, armhuler og arme i retningen af de lange knogler.
 •  Efter tørbørstningen: Smør dig selv ind i den varme sesamolie. Dette er den ideelle mulighed for at øve dig i at udvise dig selv omsorg. Masser dig selv med samme omsorg og påskønnelse som du ville massere en kæreste. Tag dig tid.
  • Masser dine tær, fødder, ankler, læg, lår, mave, hænder, arme, ryg og nakke. Skift mellem at tage fat i musklerne og at stryge hænderne langs knoglerne. Føl formen af din smukke krop.
  • Kryds armene foran kroppen og læg dine hænder på hver sin skulder. Mærk hvordan det er at omfagne dig selv. Lad dine hænder Glide ud langs hver sin arm. Omfagn dig selv på samme måde over brystkassen og lad hænderne glide mod midten. Gør det samme over dine ribben og din mave.
  • Masser dit ansigt med lidt olie på hænderne: Lav halvcirkler under øjnene, stryg langs tindingerne og tegn halvcirkler fra punktet mellem brynene og ud langs brynene.
  • Giv dig selv en hovedbundsmassage ved hjælp af alle 10 fingre.
 • Nu skal olien have lov til at trænge ind. I princippet kan du lave morgenmad eller svinge en støvsuger, men dette er den perfekte lejlighed til at meditere ½ time eller at smide benene op ad en væg og blot slappe af.
 • Afslut med et bad, så den resterende olie bliver skyllet af. Forestil at vandet i bruseren er bløde guldpartikler, som lander på din hud, og gør dig guddommelig smuk fra inderst til yderst.

Det kan være grænseoverskidende at se og røre din egen krop, men det er en god øvelse i forhold til at se og anerkende det smukke ved dig selv.

Ritualet giver en god start på dagen, men du kan også gøre det inden du skal sove.

Nyd det!

Du fortjener det!

_20170215_211948

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close