fbpx

Gratis

Følg mig på YouTube

Du finder ind på min YouTube-side ved at klikke på en af videoerne i bunden af denne side.

Yoga

  • Video “Fold kontorkroppen ud” klik her.
  • Lydfil: Yin Yoga 75 min “Øjeblikket” klik her. Udstyr: tæppe, 2 klodser/ tykke bøger.

Healing

  • Jeg bidrager som healer i Peaceful Power Help: Gratis healing til børn i knibe  samt til folk med angst, stress og depression.

Meditation, mindfulness og åndedrætsøvelser

Spillelister til yoga

Find mig på Spotify Maria Lauridsen Jensen. Nedenstående spillelister er lavet til at støtte op om den tilhørende yogaklasses tema: afspænding; Parvati; lad din indre skønhed udfolde sig; Hum Mani Padme Hum; frigør blokeret energi; krigerstillinger/Shiva; Tara; solhverv.

AFSPÆNDING

VINYASA -Vasistha og Vishwamitra

Historien om Vasistha og Vishwamitra minder os om, at det at holde fast i sine værdier er det stærkeste våben . Blever du angrebet, så se det som en prøve i hvor stærk du er.

VINYASA – GARUDA

Garuda er halv ørn halv menneske, og han er Vishnus transportmiddel. Garuda kom til verden ved, at det kæmpe æg, han lå i, klækkede. Da ægget klækkede, strålede Garuda som en million sole. De mennesker, der overværede scenariet blev så overvældede af Garudas storslåethed, at de bad ham indskrænke sine kræfter. Garuda indskrænkede derefter sin energi, indtil det en dag skete, at han måtte befri sin kidnappede mor. Da viste det sig, at han stadig var fuld af ubeskrivelige kræfter. Myten om Garuda fortæller os, at vi er født til at stråle, og vi er født til at gøre det utænkelige, men til tider kan vores omgivelser gøre os små.

HATHA – PARVATI

Parvati (én form af Shakti) er Shivas kone. Hun er sat på jorden for at lokke Shiva ud af meditation, så han husker at udføre sin kosmiske pligt. Hun er yogini, trofast, viljestærk, rodfast og stærk som et bjerg. Hun er skaberkraft på jorden, i modsætning til Shiva, der helst sidder i dyb meditation på toppen af et bjerg. Parvati flow er fortællingen om en kvinde, der følger sit hjerte, og det er fortællingen om en kvinde, der balancerer mellem at tage tid til at pleje sig selv og tid til at pleje andre.

SHIVA/ VIRABHADRA (KRIGEREN)

Shiva er guden, der ødelægger, så noget nyt kan skabes. Han er yogi, og han er kendt for at holde balancen, selvom alt omkring ham er kaos.

I form af VIRABHADRA kæmper Shiva for sin elskede Satis ære.

HATHA – TARA

Tara udstråler kærlighed, omsorg og tilgivelse til alle mennesker, til jorden og alle levende væsener. Hun udviser samme type kærlighed, som den ubetingede kærlighed en mor nærer sit barn, og hun tilgiver på samme måde, som en mor tilgiver sit barn. Hun beskytter dig og frigør dig fra lidelse. I yogapraksisen kropsliggør vi Tara, og dermed de egenskaber hun repræsenterer, og måske hænger de ved i din praksis udenfor måtten.

VINYASA – GANESHA

Ganesha er halvt menneske, halvt elefant. Han er søn af Shiva og Shakti. Ganesha lærer os, at livets vej er snørklet. Han placerer udfordringer på vores vej, som gør os stærkere, men det er også Ganesha, som med sin elefanttyngde tramper udfordringerne væk. Udfordringerne forsvinder i det, at vores perspektiv udvides.

HATHA – HANUMAN

Af kærlighed og troskab til Ram tager Hanuman tager ud på en rejse for at befri Sita, Rams kone, som er kidnappet af fjenden. Sita holdes fanget på en ø. Da Hanuman når til kysten, ved han ikke, hvordan han skal formå at komme over til øen. Han sætter sig på jorden for at samle sig. Så presser han sine fødder mod jorden, og tager et kæmpe spring ud i uvisheden. Støv og blomster hvivler op omkring ham. Det lykkes. Hanuman befrir Sita og bringer hende hjem til Ram.

Nogle gange må vi begive os ud af de trygge rammer for at opnå det, som vores hjerte guider os til at gøre. Når vi er guidet af hjertet, kan vi overkomme næsten alt.

HATHA – BAKASANA

En gang for længe siden var to familier i stridighed om et landområde. Da den ene familie tabte et terningspil mod den anden familie, blev de fem brødre, som havde tabt, forvist til en kæmpe skov i 12 år.  Da de havde vandret rund i skoven i lang tid, var de vildt tørstige, og derfor begyndte de at lede efter vand. En af gangen ankom de til en sø, og i det de ankom, advarede en høj stemme dem imod at drikke af vandet. Deres tørst gjorde dog fristelsen uimodståelig. En af gangen døde de. Den sidste som ankom var den ældste bror. Denne gang gentog stemmen sin advarsel, og taleren viste sig i form af en kæmpe trane. Tranen lovede at bringe brødrene tilbage, hvis den ældre bror ville besvare et par spørgsmål. “Hvad nyt er der fra verden?” spurgte tranen. “Alle væsener har glemt deres guddommelige natur”, svarede den ældste bror. “Hvad er det mest forunderlige?” spurgte tranen så.  “Alle væsener tror de kan undgå døden”, svarede broren. Så spurgte tranen: “Hvad er den sande vej?” “Broren svarede: “At følge de yogier, som har opnået selverkendelse.” Til sidst spurgte tranen: “Hvem i verden er glade?”. Den ældre bror svarede: “De personer som har afklaret al sin tvivl.” Derefter afslørede tranen sig selv som Yama, guden over døden.

Den ældste bror mistede på intet tidspunkt sin balance – selv ikke da han blev konfronteret med døden.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close