fbpx

Yoga

Læs udtalelser om Maria som yogaunderviser her.

Wisdom in Movement

Hos mig får du: guidet meditation, bevægelse, åndedrætsøvelser, myter og mantraer.

For mig er yoga ikke blot en fysisk praksis, og det bærer min undervisning præg af.

En del af mig er i strid med at bruge kasser, som betegnelser er, så jeg bruger dem mest til at beskrive tempoet. Hos mig er yin yoga super langsom, hatha/flow yoga er middeltempo og vinyasa er mest udfordrende for kondition og styrke.

Læs mere om yoga typer længere nede på denne side.

Photo of Maria Lauridsen Jensen by Anya Beaumont (Rasa Yoga’s Social Media Manager).

Hvem kan dyrke yoga?

Alle kan dyrke yoga, men hvis du har en skade, så tal med din læge først, og fortæl det til din yogalærer inden timen. Fortæl også din yogalærer hvis du er gravid.

Vi er hver især på vores egen yogarejse!

Ikke to kroppe er ens.

Selv din egen krop forandrer sig konstant.

Yoga er at lytte på din krops signaler, det er ikke at presse dig selv til at gøre ting, som gør ondt. Det kan i praksis betyde, at du ligger dig på din yogamåtte og tager et hvil, imens de andre på holdet er i fuld bevægelse.

I takt med at du dyrker mere og mere yoga, vil du opdage, at din krop kan forskellige ting på forskellige tidspunkter. Der kan være forskel fra morgen til aften og fra dag til dag, og lige netop derfor bør du tilgå yogastillingerne med en nysgerrighed og opmærksomhed, som hvis det var første gang, at du mødte stillingerne. Yoga handler ikke om, hvordan du ser ud indadtil, men at lære at mærke dig selv.

Fotograf Anya Beaumont (Rasa Yoga’s Social Media Manager) Maria Lauridsen Jensen i broens stilling

Hatha yoga

I Yoga Collective i Aarhus underviser jeg i “hatha flow.” Det er ikke hatha yoga i traditionel forstand, men forholdsvis stille moderne yoga, hvor vi bevæger os til åndedrættets rytme. Generelt er min min yogaundervisning inspireret af Rasa Yoga, moderne yoga, kashmir shaivistisk filosofi og shamanisme.

Yoga teaches us balance in many ways. Maria and Charli by Anya Beaumont (Rasa Yoga Collective0)

Vinyasa

Vinyasa er en styrkepræget, men dansende yogaform, hvor du i stor stil træner styrke ved at bære din egen vægt. I min fortolkning af vinyasa, er stillingerne typisk koordineret med dit åndedræt, og én indånding svarer til én bevægelse. Gennem regelmæssig vinyasa-praksis vil du sandsynligvis mærke, at du udvikler en åndedrætsteknik, der gør, at du ikke så let bliver forpustet – hverken i fysisk yoga-praksis eller i andre former for fysisk aktivitet. Med tiden vil du måske opdage, at dit åndedræt er nøglen til store mysterier.

På mine hold væver jeg myter og filosofi ind i den fysiske praksis. (Læs mere længere nede).

I sin oprindelige betydning referer “vinyasa” til en serie af bevægelser, som udspringer af en naturlig puls. Tænk på åndedrættet, der yndefuldt bevæger sig mellem indånding, pause, udånding, pause, indånding og så videre, eller havet som skiftevis skylder mod kysten og trækker sig tilbage – det er den form for flow, som vinyasa yoga er inspireret af.

Photo of Maria Lauridsen Jensen by Anya Beaumont (Rasa Yoga’s Social Media Manager). Maria in Vasisthasana.

Yin Yoga

Unikt for Wisdom in Movement:

På mine hold fletter jeg øvelser fra kashmir shaivism (ikke-dualistisk tantra) ind i yin yoga undervisningen, og jeg bruger redskaber fra moderne shamanisme til holde energien og til at støtte dig i at få mest muligt ud af undervisningen.

Yin Yoga generelt

Kort sagt er yin yoga afspænding af krop og sind. Yin yoga aktiverer til det parasympatiske nervesystem (hvile og fordøjelse), hvilket kan have en positiv påvirkning på fordøjelsen, hår og neglevækst, og mindske stress.

I yin yoga at sætter vi tempoet helt ned. Vi træner at observere, mærke og acceptere øjeblikkets tilstand i krop og sind. Det med at mærke kroppen og følelserne, og at handle derefter, kan være en rigtig god øvelse, når man lever i en konkurrencepræget verden.

Vi holder blide yogastillinger i flere minutter, og du inviteres til at afspænde alle muskler. Via de lange stræk arbejder vi med kroppens bindevæv, hvilket kan forbedre flowet i din krop. Med alderen krøller kroppens kollagenfibre sig sammen, hvilket betyder at affaldsstoffer ikke kan passere. Med alderen svinder ligeledes mængden af synovialvæske og erstattes med fibre, hvilket gør vævet stivere, og blokerer flowet i kroppen. Ved at dyrke yoga strækkes bindevævet, hvorved affaldsstofferne kan passere ud af kroppen via blodbanerne.

Vi runder af med total afspænding, hvor du tilbydes blide berøringer.

Yin Yogas 3 principper er:
– find det sted hvor stillingen hverken giver for stor eller for lille sensation.
– find stilhed i stillingen
– bliv i stillingen

Yin Yoga lærer også kroppen et positivt reaktionsmønster i form af selvomsorg og selvaccept, fordi vi træner at mærke og acceptere kroppen, som den er i nuet.

Yin Yogas 3 principper er:
– find det sted hvor stillingen hverken giver for stor eller for lille sensation.
– find stilhed i stillingen
– bliv i stillingen

I nutidens samfund er de fleste af os konstant i “yang-mode”. En yin-klasse kan hjælpe med at udrette denne ubalance.

Photos of Maria Lauridsen Jensen by Anya Beaumont (Rasa Yoga Collective)

“Love life itself. Love the Divine.

When you do, the only things you will ever put to risk are your limitations.”

– Swami Chetanananda

Shakti mudra
MARIA LAURIDSEN JENSEN. photo by Anya Beaumont (Rasa Yoga Collective)
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close