fbpx

Yoga

Læs udtalelser om Maria som yogaunderviser her.

Yoga handler ikke om at være smidig, og det handler nødvendigvis heller ikke om at blive smidig. Yoga er først og fremmest en rejse, hvori du lærer at sanse dig selv og at mærke dine grænser. Yoga er træning i at slippe tanker om, hvordan du bør være, og i stedet vende opmærksomheden indad.

 

Wisdom in Movement

Hos mig får du: guidet meditation, bevægelse, åndedrætsøvelser, myter og mantraer.

For mig er yoga ikke blot en fysisk praksis, og det bærer min undervisning præg af.

Yoga-former

Hatha yoga

Darshana/ filosofisk perspektiv: Kashmir shaivisme og Rasa Yoga

Upaya/metode: Moderne shamanisme og Rasa Yoga

I sin oprindelige betydning referer “hatha yoga” til det aspekt af yogapraksis, der omhandler fysisk bevægelse “asana” . Da der med tiden er opstået mange yogaformer, og det er godt at kunne skelne imellem dem, anvendes betegnelsen “hatha” typisk til yogapraksis, hvor der arbejdes med statisk muskelarbejde dvs. at holde stillingerne i længere tid. Stillingerne er både stående, siddende og liggende.

På mine hold væver jeg myter og filosofi ind i den fysiske praksis. (læs mere længere nede).

Jeg underviser i “hatha flow” og dermed ikke i hatha i traditionel forstand, hvor der er større afbræk mellem stillingerne.

Tilmeld dig via Yoga Collective

20180221_221255

Vinyasa

Darshana/ filosofisk perspektiv: Kashmir shaivisme og Rasa Yoga

Upaya/metode: Moderne shamanisme og Rasa Yoga

Vinyasa er den hurtigste og mest dansende yogaform, hvor du i stor stil træner styrke ved at bære din egen vægt. I min fortolkning af vinyasa, er stillingerne typisk koordineret med dit åndedræt, og én indånding svarer til én bevægelse. Gennem regelmæssig vinyasa-praksis vil du sandsynligvis mærke, at du udvikler en åndedrætsteknik, der gør, at du ikke så let bliver forpustet – hverken i fysisk yoga-praksis eller i andre former for fysisk aktivitet.

På mine hold væver jeg myter og filosofi ind i den fysiske praksis. (Læs mere længere nede).

I sin oprindelige betydning referer “vinyasa” til en serie af bevægelser, som udspringer af en naturlig puls. Tænk på åndedrættet, der yndefuldt bevæger sig mellem indånding, pause, udånding, pause, indånding og så videre, eller havet som skiftevis skylder mod kysten og trækker sig tilbage – det er den form for flow, som vinyasa yoga er inspireret af.

Tilmeld dig via Yoga Collective

vinyasa.jpg

yoga

Yin Yoga

Darshana/ filosofisk perspektiv: Kashmir shaivisme og moderne shamanisme

Upaya/metode: Moderne shamanisme og yin yoga 

Unikt for Wisdom in Movement:

På mine hold fletter jeg meditationsteknikker fra kashmir shaivism ind i yin yoga undervisningen, og jeg bruger redskaber fra moderne shamanisme til holde energien og til at støtte dig i at få mest muligt ud af undervisningen.

Yin Yoga generelt

Kort sagt er yin yoga afspænding af krop og sind. Yin yoga aktiverer til det parasympatiske nervesystem (hvile og fordøjelse), hvilket kan have en positiv påvirkning på fordøjelsen, hår og neglevækst, og mindske stress.

I yin yoga at sætter vi tempoet helt ned. Vi træner at observere, mærke og acceptere øjeblikkets tilstand i krop og sind. Det med at mærke kroppen og følelserne, og at handle derefter, kan være en rigtig god øvelse, når man lever i en konkurrencepræget verden.

Vi holder blide yogastillinger i flere minutter, og du inviteres til at afspænde alle muskler. Via de lange stræk arbejder vi med kroppens bindevæv, hvilket kan forbedre flowet i din krop. Med alderen krøller kroppens kollagenfibre sig sammen, hvilket betyder at affaldsstoffer ikke kan passere. Med alderen svinder ligeledes mængden af synovialvæske og erstattes med fibre, hvilket gør vævet stivere, og blokerer flowet i kroppen. Ved at dyrke yoga strækkes bindevævet, hvorved affaldsstofferne kan passere ud af kroppen via blodbanerne.

Vi runder af med total afspænding, hvor du tilbydes blide berøringer.

Yin Yogas 3 principper er:
– find det sted hvor stillingen hverken giver for stor eller for lille sensation.
– find stilhed i stillingen
– bliv i stillingen

Yin Yoga lærer også kroppen et positivt reaktionsmønster i form af selvomsorg og selvaccept, fordi vi træner at mærke og acceptere kroppen, som den er i nuet.

Yin Yogas 3 principper er:
– find det sted hvor stillingen hverken giver for stor eller for lille sensation.
– find stilhed i stillingen
– bliv i stillingen

I nutidens samfund er de fleste af os konstant i “yang-mode”. En yin-klasse kan hjælpe med at udrette denne ubalance.

image

Myterne

Myter er historier, som tager afsæt i menneskelivet. Ofte er historierne overleveret mund til mund. Det interessante er, at selvom deltaljerne i historierne til tider ligger langt fra vores kultur, er de menneskelige dilemmaer de samme på tværs af kontinenter.

Hver karakter i hver myte lever i os alle. Vi bærer alle både helten, skurken, den smukke, den grimme i os. Ved at høre myterne, bliver vi gjort opmærksomme på de karaktertræk, og vi lærer dermed os selv bedre at kende. Du vil nok opdage, at det er lettere af spejle dig selv i nogle af karaktererne end i andre.

De fleste myter som jeg fortæller, stammer fra hinduistisk tantra/ Kashmir tantra.

Jeg ønsker at vidrebringe de aspekter af yoga, som har været en stor hjælp for mig, og det som fascinerer mig. Jeg beder dig ikke tro på noget, jeg beder dig lytte med et åbent sind, og med nysgerrighed registrere, hvad der giver mening for dig.

Myterne indeholder ofte et budskab – måske kan du tage det til dig, måske er myten bare en historie for dig:)

Lær mere her yoga, mytologi og tantra her.

Oprindeligt var de fysiske øvelser “asana” forarbejde til at kunne sidde behageligt i meditation. Asana var og er derudover et redskab til at vække energierne i rygsøjlen og den centrale kanal i den subtile krop. Målet lå altså ud over de de fysiske stillinger. I vores tid opfattes de fysiske bevægelser ofte som mål i sig selv.

Det er fint at have motion som mål i sig selv, hvis det er det, du har brug for og lyst til, men måske vil du opleve, at stillingerne vækker noget dybere i dig.

I klassisk yoga er yoga en vejledning i det gode liv, som er opdelt i otte grene: yama (etik og moral), niyama (selvdiciplin og spirituel praksis), asana (fysiske bevægelser), pranayama (åndedrætsøvelser), pratyahara (øvelse i at trække sig fra tilknytning til den fysiske verden), dharana (koncentration), dhyana (meditation) og samadhi (en følelse af at være i ét med alle levende væsener – herunder jorden, planter, luft, dyr, havet… hele universet ).

Min oplevelse er, at jo mere jeg arbejder med alle grene af yoga – de 8 grene samt mantra, mudra og mytologi, desto mere oplever jeg, at myterne lever i mig og omkring mig. De udfolder sig i mig, de udfolder sig som mig, og de udfolder sig fra mig.

Yoga betyder “at være forbundet”

“Love life itself. Love the Divine.

When you do, the only things you will ever put to risk are your limitations.”

– Swami Chetanananda

Hvem kan dyrke yoga?

Alle kan dyrke yoga, men hvis du har en skade, så tal med din læge først, og fortæl det til din yogalærer inden timen. Fortæl også din yogalærer hvis du er gravid.

Vi er hver især på vores egen yogarejse!

Ikke to kroppe er ens.

Selv din egen krop forandrer sig konstant.

Yoga er at lytte på din krops signaler, det er ikke at presse dig selv til at gøre ting, som gør ondt. Det kan i praksis betyde, at du ligger dig på din yogamåtte og tager et hvil, imens de andre på holdet er i fuld bevægelse.

I takt med at du dyrker mere og mere yoga, vil du opdage, at din krop kan forskellige ting på forskellige tidspunkter. Der kan være forskel fra morgen til aften og fra dag til dag, og lige netop derfor bør du tilgå yogastillingerne med en nysgerrighed og opmærksomhed, som hvis det var første gang, at du mødte stillingerne. Yoga handler ikke om, hvordan du ser ud indadtil, men at lære at mærke dig selv.

HVORFOR YOGA?

Yoga er træning i at mærke dig selv og de signaler, som din krop sender dig.

Yoga er arbejde med at skabe bevægelighed i din krop og for din krop. Hvis vi ikke bevæger dele af kroppen, mister de dele gradvist bevægelighed. Yoga og især yin yoga kan derudover løsne op for spændinger eller energimæssige blokeringer i kroppen.

Yoga er træning i at trække vejret og fx bruge åndedrættet til at skabe ro og styrke.

Yoga er træning i at være i stilhed og ro.

“The yogi makes the body a fit vehicle for the spirit. He knows that is a necessary vehicle for the spirit. A soul without a body is like a bird deprived of his power to fly.”

— B.K.S. Iyengar

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close