Gratis lydfiler

Yoga

Prøv en 1,5 times Yin Yoga praksis med fokus på nærvær og selvomsorg her. Du skal bruge et par klodser (eller bøger), et tæppe og en pølle (eller stor pude).

Meditation og åndedrætsøvelser

Hør den guidede meditation “Bølgen“, som hjælper dig med at trække vejret helt ned i maven.

Livsstil

Her kan du se en film om yoga-livsstil.

 

Myter – Fortællingerne er ældgamle, men versioner af dem gentager sig i hver af os.

Håndter forandringer med inspiration fra Shiva: Her kan du høre mig fortælle en myte om Shiva. Myten handler om at finde ro og balance i en kaotisk verden. Et centralt budskab er, at ødelæggelse at livet, som du kender det, gør at dit liv kan tage nye og endda bedre form:

Spillelister til yoga

Nedenstående spillelister er lavet til at støtte op om den tilhørende yogaklasses tema: afspænding; Parvati; lad din indre skønhed udfolde sig; Hum Mani Padme Hum; frigør blokeret energi; krigerstillinger/Shiva; Tara; solhverv.

AFSPÆNDING

VINYASA – GARUDA

Garuda er halv ørn halv menneske, og han er Vishnus transportmiddel. Garuda kom til verden ved, at det kæmpe æg, han lå i, klækkede. Da ægget klækkede, strålede Garuda som en million sole. De mennesker, der overværede scenariet blev så overvældede af Garudas storslåethed, at de bad ham indskrænke sine kræfter. Garuda indskrænkede derefter sin energi, indtil det en dag skete, at han måtte befri sin kidnappede mor. Da viste det sig, at han stadig var fuld af ubeskrivelige kræfter. Myten om Garuda fortæller os, at vi er født til at stråle, og vi er født til at gøre det utænkelige, men til tider kan vores omgivelser gøre os små.

 

HATHA – PARVATI

Parvati er Shivas kone. Hun er sat på jorden for at lokke Shiva ud af meditation, så han husker at udføre sin kosmiske pligt. Hun er yonini, trofast, viljestærk, rodfast og stærk som et bjerg, personificeringen af “loven om tiltrækning”, og hun er skaberkraft på jorden (hvorimod Shiva helst sidder i dyb meditation).

VINYASA – MAY YOU AND ALL BEINGS BLOSSOM

VINYASA – FRIGØR BLOKERET ENERGI

SHIVA/ VIRABHADRA (KRIGEREN)

Shiva er guden, der ødelægger, så noget nyt kan skabes. Han er yogi, og han er kendt for at holde balancen, selvom alt omkring ham er kaos.

I form af VIRABHADRA kæmper Shiva for sin elskede Satis ære.

HATHA – TARA

Tara udstråler kærlighed, omsorg og tilgivelse til alle mennesker, til jorden og alle levende væsener. Hun udviser samme type kærlighed, som den ubetingede kærlighed en mor nærer sit barn, og hun tilgiver på samme måde, som en mor tilgiver sit barn. Hun beskytter dig og frigør dig fra lidelse. I yogapraksisen kropsliggør vi Tara, og dermed de egenskaber hun repræsenterer, og måske hænger de ved i din praksis udenfor måtten.

SOLHVERV

 

VINYASA – GANESHA

Ganesha er halvt menneske, halvt elefant. Han er søn af Shiva og Shakti. Ganesha lærer os, at livets vej er snørklet. Han placerer udfordringer på vores vej, som gør os stærkere, men det er også Ganesha, som med sin elefanttyngde tramper udfordringerne væk.

HATHA – GANESHA

HATHA – HANUMAN

Af kærlighed og troskab til Ram tager Hanuman tager ud på en rejse for at befri Sita, Rams kone, som er kidnappet af fjenden. Sita holdes fanget på en ø. Da Hanuman når til kysten, ved han ikke, hvordan han skal formå at komme over til øen. Han sætter sig på jorden for at samle sig. Så presser han sine fødder mod jorden, og tager et kæmpe spring ud i uvisheden. Støv og blomster hvivler op omkring ham. Det lykkes. Hanuman befrir Sita og bringer hende hjem til Ram.

Nogle gange må vi begive os ud af de trygge rammer for at opnå det, som vores hjerte guider os til at gøre. Når vi er guidet af hjertet, kan vi overkomme næsten alt.