Yoga

Hatha yoga

I sin oprindelige betydning referer “hatha yoga” til det aspekt af yogapraksis, der omhandler fysisk bevægelse “asana” . Da der med tiden er opstået mange yogaformer, og det er godt at kunne skelne imellem dem, anvendes betegnelsen “hatha” typisk til yogapraksis, hvor der arbejdes med statisk muskelarbejde dvs. at holde stillingerne i længere tid. Stillingerne er både stående, siddende og liggende.

Jeg underviser i “hatha flow” og dermed ikke i hatha i traditionel forstand, hvor der er større afbræk mellem stillingerne.

20180221_221255

Vinyasa

Vinyasa er den hurtigste og mest dansende yogaform, hvor du i stor stil træner styrke ved at bære din egen vægt. I min fortolkning af vinyasa, er stillingerne typisk koordineret med dit åndedræt, og én indånding svarer til én bevægelse. Gennem regelmæssig vinyasa-praksis vil du sandsynligvis mærke, at du udvikler en åndedrætsteknik, der gør, at du ikke så let bliver forpustet – hverken i fysisk yoga-praksis eller i andre former for fysisk aktivitet.

I sin oprindelige betydning referer “vinyasa” til en serie af bevægelser, som udspringer af en naturlig puls. Tænk på åndedrættet, der yndefuldt bevæger sig mellem indånding, pause, udånding, pause, indånding og så videre, eller havet som skiftevis skylder mod kysten og trækker sig tilbage – det er den form for flow, som vinyasa yoga er inspireret af.

vinyasa.jpg

 

 

Morgen flow

Mine morgenklasser har til formål, at give dig en god start på dagen. Tempoet på morgen flows er langsommere og har mere fokus på mindfulness og stræk end mine hatha og vinyasa-klasser, og du kan eksempelvis møde åndedrætsøvelser, selvmassage og øjnyoga.

Kontakt mig hvis du ønsker privatundervisning, eller hvis du søger en underviser til et yogahold.

 

yoga

 

Yin Yoga

Prøv en gratis time yin yoga med mig her

I Yin yoga holdes stillingerne i flere minutter, hvormed vi kommer dybere ind i kroppens bindevæv, led og knogler end under en dynamisk yogaklasse.

Yin yoga appellerer til det parasympatiske nervesystem (rest & digest), hvilket kan have en positiv påvirkning på fordøjelsen, hår og neglevækst, og mindske stress. Ved at invitere kroppen til at slappe af i yin stillingerne, lærer kroppen gradvist et positivt reaktionsmønster, fordi kroppen lærer at finde ro i følelsesmæsissige udfordringer på på og udenfor yogamåtten.

Yin Yoga lærer også kroppen et positivt reaktionsmønster i form af selvomsorg og selvaccept, fordi vi træner at mærke og acceptere kroppen, som den er i nuet.

 

Med alderen krøller kroppens kollagenfibre sig sammen, hvilket betyder at affaldsstoffer ikke kan passere. Med alderen svinder ligeledes mængden af synovialvæske og erstattes med fibre, hvilket gør vævet stivere, og blokerer flowet i kroppen. Ved at dyrke yoga strækkes bindevævet, hvorved affaldsstofferne kan passere ud af kroppen via blodbanerne.

1 Privattime: 800 kr.

En privattime yin yoga kan kombineres med 15-60 minutters savasana, hvor du modtager reiki (spørg efter pris). 

Aftal tid ved at skrive til maria@marialauridsenjensen.com

Yin Yogas 3 principper er:
– find det sted hvor stillingen hverken giver for stor eller for lille sensation.
– find stilhed i stillingen
– bliv i stillingen

Ved at holde stillingerne udsættes knoglerne for stress, hvilket gør dem stærkere.

I nutidens samfund er de fleste af os konstant i “yang-mode”. En yin-klasse kan hjælpe med at udrette denne ubalance.

image

“Love life itself. Love the Divine.

When you do, the only things you will ever put to risk are your limitations.”

– Swami Chetanananda