Yoga

Priser: se fanen “køb”

 

Hatha yoga

I sin oprindelige betydning referer “hatha yoga” til det aspekt af yogapraksis, der omhandler fysisk bevægelse “asana” . Da der med tiden er opstået mange yogaformer, og det er godt at kunne skelne imellem dem, anvendes betegnelsen “hatha” typisk til yogapraksis, hvor der arbejdes med statisk muskelarbejde dvs. at holde stillingerne i længere tid. Stillingerne er både stående, siddende og liggende.

Jeg underviser i “hatha flow” og dermed ikke i hatha i traditionel forstand, hvor der er større afbræk mellem stillingerne.

Tilmeld dig via Yoga Collective

20180221_221255

Vinyasa

Vinyasa er den hurtigste og mest dansende yogaform, hvor du i stor stil træner styrke ved at bære din egen vægt. I min fortolkning af vinyasa, er stillingerne typisk koordineret med dit åndedræt, og én indånding svarer til én bevægelse. Gennem regelmæssig vinyasa-praksis vil du sandsynligvis mærke, at du udvikler en åndedrætsteknik, der gør, at du ikke så let bliver forpustet – hverken i fysisk yoga-praksis eller i andre former for fysisk aktivitet.

I sin oprindelige betydning referer “vinyasa” til en serie af bevægelser, som udspringer af en naturlig puls. Tænk på åndedrættet, der yndefuldt bevæger sig mellem indånding, pause, udånding, pause, indånding og så videre, eller havet som skiftevis skylder mod kysten og trækker sig tilbage – det er den form for flow, som vinyasa yoga er inspireret af.

Tilmeld dig via Yoga Collective

vinyasa.jpg

Yoga For begyndere og letøvede

For mig er yoga mere end blot de fysiske yogaøvelser, derfor er det vigtigt for mig, at videreformidle hele “yoga-pakken”. På dette hold bliver du introduceret til yogastillinger, meditation, åndedrætøvelser, chant og yoga livsanskuelser. Jeg beder dig sætte en intention om at være åben, så vælger du selv hvad du tager med dig. Tempoet er roligt, og fokus er på processen.

Tilmeld dig her. Næste forløb starter til januar 2019.

yoga

 

Yin Yoga (med tilbud om healende berøring)

Prøv 75 min. gratis her. Udstyr :tæppe og 2 klodser / tykke bøger.

Kort sagt er yin yoga afspænding af krop og sind. Yin yoga aktiverer til det parasympatiske nervesystem (hvile og fordøjelse), hvilket kan have en positiv påvirkning på fordøjelsen, hår og neglevækst, og mindske stress.

I yin yoga at sætter vi tempoet helt ned. Vi træner at observere, mærke og acceptere øjeblikkets tilstand i krop og sind. Det med at mærke kroppen og følelserne, og at handle derefter, kan være en rigtig god øvelse, når man lever i en konkurrencepræget verden.

Vi holder blide yogastillinger i flere minutter, og du inviteres til at afspænde alle muskler. Via de lange stræk arbejder vi med kroppens bindevæv, hvilket kan forbedre flowet i din krop. Med alderen krøller kroppens kollagenfibre sig sammen, hvilket betyder at affaldsstoffer ikke kan passere. Med alderen svinder ligeledes mængden af synovialvæske og erstattes med fibre, hvilket gør vævet stivere, og blokerer flowet i kroppen. Ved at dyrke yoga strækkes bindevævet, hvorved affaldsstofferne kan passere ud af kroppen via blodbanerne.

Vi runder af med total afspænding, hvor du tilbydes Reiki healing og blide berøringer.

Yin Yogas 3 principper er:
– find det sted hvor stillingen hverken giver for stor eller for lille sensation.
– find stilhed i stillingen
– bliv i stillingen

Yin Yoga lærer også kroppen et positivt reaktionsmønster i form af selvomsorg og selvaccept, fordi vi træner at mærke og acceptere kroppen, som den er i nuet.

En privat-time yin yoga kan kombineres med 15-60 minutters savasana, hvor du modtager reiki (spørg efter pris). 

Aftal tid ved at skrive til maria@marialauridsenjensen.com

Yin Yogas 3 principper er:
– find det sted hvor stillingen hverken giver for stor eller for lille sensation.
– find stilhed i stillingen
– bliv i stillingen

I nutidens samfund er de fleste af os konstant i “yang-mode”. En yin-klasse kan hjælpe med at udrette denne ubalance.

image

“Love life itself. Love the Divine.

When you do, the only things you will ever put to risk are your limitations.”

– Swami Chetanananda